top of page
  • Writer's pictureIsaak Llorca

POBLES DEL MONTSENY

Updated: Nov 2, 2023


POBLES DEL MONTSENY

Patrimoni construït




Un dels màxims atractius d´una visita al Montseny és el patrimoni edificat, testimoni de la presència humana des de temps remots. Les construccions megalítiques de la serra de l'Arca són les més antigues. De l'època ibèrica, la muralla del castell de la muntanya de Montgrós, al Brull, constitueix un dels elements més impressionants d'aquest període que es poden trobar a Catalunya.



L'Edat Mitjana està ben representada per mostres romàniques d'arquitectura religiosa, així com per més d'una dotzena de temples de muntanya.

Es poden destacar les esglésies parroquials del Montseny i el Brull, o les de la Móra, Sant Marçal, Sant Cristòfol de Castanya, Sant Martí del Montseny i Aiguafreda de Dalt, entre d'altres. També són molt importants les restes d'edificis de tipus militar, com els castells de Montsoriu -datant d'època gòtica-, Montclús, Fluvià, Brull, Cruïlles, i les masies fortificades de Bellver o Sala. També hi ha conjunts com el de Tagamanent, tots dos edificis d'època romànica i gòtica, o el de Sant Segimon, una important ermita del segle XVII. Tot i això, la masia és l'element arquitectònic més comú del Montseny, que en alguns casos, com el d'Agustí, al Pla de la Calma, va adquirir la condició de gran masia.



HOSTALRIC

SANT CELONI

MONTSORIU

POBLE DEL MONTSENY

VALLFORNÉS

CAMPINS

SANTA FÉ


12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page